joi, 13 decembrie 2012

Stiinta in cuvinte potrivite



Din sumar:

Eveniment 

Semnarea contractului de finantare a Proiectului „Infrastructura Luminii Extreme - Fizică Nucleară” (ELI-NP) de catre Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei”(IFIN-HH), în calitate de beneficiar si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), în calitate de Organism Intermediar si autoritate contractanta.

Proiectul consta în constructia unui Centru de Cercetari European, având ca echipamente majore un Sistem de Laseri de mare putere (2x10PW) si un Sistem Fascicul Gamma de mare intensitate, echipamente care vor fi cele mai performante din lume.

Interviu cu Tudor Prisecaru, Presedinte ANCS si Nicolae Victor Zamfir, director general al Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei” de la Magurele si coordonator de proiect ELI-NP 

 


http://www.evz.ro/typo3temp/pics/Tigari_shutterstock_3a0ed47fef.jpgActualitatea medicala
Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii (ARPS) finalizează proiectul “Abordări de comunicare adaptate femeilor din România pentru prevenirea şi renunţarea la fumat”, finanțat în cadrul Programului de Granturi „Faces of the Future: Smoking Prevention and Cessation in Women”, administrat de Rockefeller Philantropy Advisors. Proiectul are drept scop oferirea de date relevante şi instrumente de comunicare, bazate pe dovezi, adaptate în funcţie de sex, pentru elaborarea şi implementarea politicilor de combatere a fumatului.
Interviu cu dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog,
coordonator al programului Stop Fumat
Sursa foto:  http://www.evz.ro                           


Academica
Premiile Academiei Române
Premiul Grigore Cobalcescu oferit d-nei dr. Laura Tiron pentru lucrarea
 „Delta Dunarii- bratul Sf. Gheorghe- mobilitate, morfologie si dinamica
 hidro- sedimentara, in ultimii 150 de ani”


Eveniment

http://www.tehnopol.ro/UserFiles/article/internet-explorer-10-ie10_11031357.jpg„20 de ani de Internet. Evolutie si perspective: de la reglementare la guvernanta Internet”. Evenimentul este organizat de Internet Society Romania, alaturi de ApTI, ANISP si ADSI la Hotel Royal, Bucuresti

Sursa foto:  http://www.tehnopol.ro







Actualitate stiintifica
Bicicleta de carton
Concurs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu