vineri, 12 noiembrie 2010

11 noiembrie 2010

Din sumar

Eveniment -  Conferinta Nationala "Medicina bazata pe dovezi" , editia a -7- a (11-13 nov),  Palatul Patriarhiei.


             http://www.doctorbun.ro/e-conferinta-medicina-bazata-pe-dovezi---editia-a-vii--a_364.html

Interviu prof. univ. dr Ion Bruckner, presedintele Societatii Romane de Medicina Interna

Calendar - 14 noiembrie -  Ziua mondiala a Diabetului


Pentru prima dată Bucureştiul se va uni cu Londra, Sydney, New York, Barcelona, Moscova, Tokyo şi alte oraşe ale lumii pentru a celebra Ziua Mondială a Diabetului. Peste 1100 de monumente din lume vor fi iluminate în albastru pe 14 noiembrie. În Bucureşti, pe clădirea Ateneului Român va fi proiectat un impresionant show multimedia.
În prezent, în România sunt aproximativ 2800 de copii bolnavi de diabet, dar mult mai mulţi riscă să devină diabetici din cauza stilului de viaţă. Potrivit studiilor realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii peste 60% din oamenii din lume duc o viaţă sedentară.
Bucureştenii sunt aşteptaţi pe 14 noiembrie 2010, la ora 18.00, în parcarea din faţa Atheneului Român, unde vor participa la o serie de evenimente dedicate Zilei Mondiale a Diabetului.

Sursa: http://www.plimbare.ro/2010/11/11/bucurestiul-luminat-in-albastru-de-ziua-mondiala-a-diabetului/
Interviu Cristian Andriciuc, Federatia Internationala a Diabetului

Actualitatea stiintifica -  Virusii din noi si megavirusul

Eveniment  -  Trei elevi români medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Informatică

Lotul naţional de informatică al României a obţinut trei medalii (una de aur şi două de argint) la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată în Muntenegru, în perioada 31 octombrie - 7 noiembrie.

Andrei vrea să studieze la Cambridge
Sursa: http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/

Medalia de aur a fost cucerită de Andrei Purice (foto), elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti , în vreme ce medaliile de argint au intrat în posesia lui Alexandru Tache (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică „TudorVianu”), respectiv Cezar Mocan (Liceul Internaţional de Informatică). Ambele unităţi de învăţământ sunt din Capitală. Din lotul României a făcut parte şi Bogdan Andrei Pârvu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „TudorVianu” din Bucureşti). La concursul din acest an au participat peste 40 de concurenţi din 10 ţări. (
 Interviuri: prof. Daniela Lica, Colegiulu „I. L. Caragiale”, Ploieşti,  cea care a pregatit lotul olimpic si prof. Petre Nachila, directorul Colegiului „I. L. Caragiale” din Ploieşti 
Academica -  Conferinta omagiala "Institutul Francisc Rainer la 70 de ani " si  sesiuniea de comunicari "Corp si corporalitate", Aula Academiei Romane, incepand cu ora 10.00.
Interviu  dr.antropologie Valentin Toma, cercetator  Institutul Francisc  Rainer
Concurs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu