marți, 19 octombrie 2010

19 octombrie 2010

Din sumar

Actualitatea de mediu - a 10 a ediţie a Conferinţei Părţilor Convenţiei privind Diversitatea Biologică (CBD COP 10) de la Nagoya, Japonia, 18 - 29 Octombrie 


http://www.iucn.org/cbd/meetings/nagoya_2010/news/photos/


http://www.iucn.org/cbd/meetings/nagoya_2010/news/photos/









"Ziua Mondială a Alimentaţiei" şi "Ziua Mondială a Pâinii" - sărbătorite sâmbătă, 16 octombrie 2010, la Institutul Național de Statistică din Bucureşti.


http://www.sanatateatv.ro/

Cu această ocazie, Dobrogea Grup, cu sprijinul Sănătatea Press Group a organizat o conferinţă interactivă de presă care a propus spre dezbatere "problema alimentaţiei la români, ca factor de risc pentru afecţiunile cardiovasculare, diabet, obezitate şi boli gastro-intestinale". A dorit, de asemenea, "să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor de alimentaţie ale românilor şi să ofere sfaturi despre ce ar trebui să consumăm pentru o viaţă sănătoasă".
Un alt subiect care a fost dezbătut în cadrul acestui eveniment a fost rolul pâinii în alimentaţia românilor.
Invitaţi: prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare,  prof. univ. dr. Mariana Graur, preşedintele Societăţii Române de Nutriţie, prof. univ. dr. ing Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii, prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Tîrgovişte, directorul Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Niculae Paulescu” şi preşedintele Asociaţiei Medicale Române, conf. univ. dr. Ioan Mircea Coman, şef secţie Cardiologie II, Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C. C. Iliescu” din Bucureşti şi ing. dr. Fotini Teodorescu, preşedinte Dobrogea Grup.
" “Ziua Mondială a Pâinii” este sărbătorită, anual, în aproximativ 30 de ţări de pe toate continentele, datorită faptului că pâinea este un produs universal pe care îl regăsim în toate culturile şi cvilizaţiile, chiar şi acum pâinea însoţeşte aproape orice preparat culinar."
"Mai mănâncă românii sănătos?" - interviu cu prof.dr Gheorghe Mencinicopschi 

Ştiinţa la ea acasă – Fructe exotice aclimatizate în România: kiwi,curmale, kaki, banana nordului… - interviu prof. univ.dr. Florin Stănică,  prorector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară,  Bucureşti 

Floare de asimina
 
Sectiune prin fructul de asimina

Pergoleta la kiwi


Pergoleta la kiwi in Noua Zeelanda

Actualitatea ştiinţifică
       Cum au apărut dinozaurii?
       Cel mai mare cablu submarin care ne va lega de fermele eoliene din largul mării

Concurs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu